Питаме Ви: Имате ли притеснения, че няма да има необходимия трудов стаж? Ще споделим информация която се надяваме да е полезна за максимално много хора. Информацията сме я взели от сайта на националният осигурителен институт (НОИ). В този момент право на социална пенсия имат лицата, навършили 70-годишна възраст, когато годишният доход на член от семейството към датата на навършване на възрастта е по-малък от сбора на гарантирания минимален доход, установен за страната през последните 12 месеца. За да дадем най – добрите отговори на следните въпроси. Какво е социална пенсия за старост и как се определя размерът на социалната пенсия. Решихме, че най добре е да споделим точен линк с подробната информация в НОИ.
Дори и да има обновяване в законите, те ще обновят страница и ще получите актуална информация. Линка : https://www.nssi.bg/pensions/grantpensions/424-pntd

Разбираме, че много хора все пак имам някакъв трудов стаж. Но точно колко дни имат до този момент не могат да кажат. За щастие можем да помогнем и с тази информация. Това се случва чрез получаване на персонален идентификационен код ( наричан за по – кратко ПИК код ) и ЕГН на сайта на НОИ, в долната част ще поставим линк към точното място на което да отидете в техният сайт.

Ето в този линк има подробната информация: https://veselqk.com/proverete-burzo-trudoviq-si-staj/