Вижте какви методи да приложите, за да увеличите реколтата си от краставици. Градинаря казва: Увеличете реколтата си от краставици с тези 5 начина.

1 – Правилно засаждане – Помага да се увеличи добива! Понякога е повече от двойно! Изкопайте дълбока дупка – около 20см. и поставете вътре 10см. слой от нарязана коприва, поръсете с пръст и засейте семената или разсада отгоре. След това покрийте с фолио.

2 – Борна киселина – Прави плода по – добър! Позволява му да се развие максимално! Ето начина: ½ ч.л. киселина се разрежда в 10л. вода, след това напръскайте краставиците с разтвора.

3 – Сода – Защитава краставиците от различни болести и презпазва от пожълтяването на листата! Трябва да полеете три пъти със сода вашите краставици – първия път поливате основата през първите 10 дни на Юли, след това в края на Юли и още веднъж в средата на Август. Разредете 2с.л. сода в 10л. вода и вашият разтвор е готов.

4 –  Зелен тор и пепел – При поява на първите листа на краставиците, започнете подхранване. Напълнете половин барел с коприва, а другата половина с плевели, добавете 2кг. пепел и залейте с вода до върха. Оставете сместа да се накисне за 1 седмица. Фуражните краставици поливайте по следния начин – 1л. зелен тор + 1л. вода преди наторяването.

5 – Грижа за стъблата – Помага за увеличение на корена, подновяване на листата и стъблата! Наклонете стъблото на краставицата към почвата, като ако е било вързано го поръсете с малко почва. Така стъблото в почвата бързо ще образува нови корени и ще расте още по-бързо. Така ще увеличите реколтата си с още 1 месец.

Споделете тази статия с вашите близки и приятели! Надяваме се да сме ви били полезни!