Трудно ще познаете коя е тази наша красавица: Фаталната хубост и огромният талант не знаят възраст. Цветана Манева се ражда на 30 януари 1944 г. в семейството на пловдивския драматичен артист Георги Манев. Завършва актьорско майсторство във ВИТИЗ под наставничеството на професор Моис Бениеш през 1966 г. Започва кариерата си в Пловдивския драматичен театър и играе в няколко други театри в страната.

Манева е била член на Съюза на българските филмови дейци и първи заместник-председател на Съюза на актьорите в България. Преподавател е в Първо частно театрално училище Любен Гройс в Нов български университет. Тя има множество роли в театъра, включително в пиеси на Еврипид, Шекспир, Молиер, Ибсен и други. В киното участва в над 50 български филма и е била удостоена с орден „Стара планина“ за заслугите си в българския театър и кино. През 1982 г. е назначена за „народна артистка“. Тя също така е била избирана като кандидат-член на ЦК на БКП и е била удостоена със званието „Почетен гражданин на град Пловдив“.

Екипът на veselqk.com скоро стана свидетел на някои противоречиви мнения в мрежата по адрес на актрисата.

Нека се спрем за момент и да разгледаме контекста на новия клип на Азис, в който участва Цветана Манева. Някои се чудят защо тази уважавана актриса се свързва с чалгата, но преди да осъдим, трябва да разберем пълната картина. Цветана Манева е изключително талантлива и уважавана личност в българския театър и кино. Песента на Азис не е моят стил, но моята неприязън към нея не оправдава омразата, която видяхме.

Считам, че Азис и Цветана Манева имат право да изразят своето изкуство и съобщение по начина, по който те намират за правилно. Нашата работа като общество е да се стремим към разбирателство и съпричастност, вместо да се занимаваме с осъждане и омраза. Каузата тук е да се противопоставим на деленето на хората на категории и да се стремим към обединение и толерантност.

Ние, без да се замислим атакувахме, показвайки тесногръдието си. Вместо да изразим съчувствие, станахме част от този хейт. Прочетох саркастични коментари на стената си, насочени към Цветана Манева, и сега се чувствам изпълнен със срам. Срамувам се от сънародниците си, които с поведението си само потвърдиха думите й от края на клипа. В нейния красив монолог тя говори за човешката жестокост към различните, за това как изхвърляме, обиждаме и крещим по тях. Този текст напомня, че често забравяме доброто в другите, бързайки да ги осъждаме.