Фигурката на слон носи пари и щастие, но със сигурност никой не ви е споменал и това – слонът е животно, което символизира добрата памет и силните семейни връзки. Слонът отдавна се приема като символ на добро здраве, вярност, търпение и най-вече дълголетие. В много култури като Индийската, слонът заема почетно място като той се смята за свещено животно. Същевременно слонът е един от най-търсените талисмани за щастие и просперитет. За индийците, той символизира връзка с вероятно най-популярния бог в Индия – Ганеша. Той има тяло на човек и глава на слон и е известен като бог, който руши всички пречки. Главата на бога и по-специално хоботът представлява символ на висша интелигентност.

Слонът се среща и в други култури, като тази в Китай, където той представлява един от най-популярните символи. Там той се свързва със сила, справедливост, честност, слава. Китайците смятат, че слонът има изключителни качества на лидер: мъдрост, смелост и най-вече висок морал.

Смята се, че поставянето на няколко фигурки на слон със спуснат хобот пред спалнята гарантира щастливо и здраво потомство. Фигурката на слон, поставена в градината предпазва къщата от негативни влияния отвън, а в близост до входната врата привлича щастие и здраве за семейството. Ако пък поставите фигурка на слон в спалнята, представлява любовта между съпрузите и пази брака. Фигурата на майка слон с нейното дете пази добрите отношения между родители и деца. Двойките, които искат да си имат бебе пък трябва да поставят по една фигурка на слон в спалнята и в детската стая. Китайците също смятат, че за да привлекат пари и успех в работата трябва да поставят фигурката на слон с маймуна или жаба на върха в северната част на къщата. Един слон с хобот насочен надолу означава дълголетие, а нагоре – успех. Сподели с приятели