Спокойно можем да наречем овесът еликсир на живота – той има способността да подобри състоянието и на най-тежко болните пациенти. Овесът възстановява силите на организма като в същото време решава много проблеми свързани със самото здраве на човека.

Днес сме подготвили една доста лесна за изпълнение и много ефективна рецепта, чието често използване ще подобри здравето ви значително. Ако използвате този лек постоянно, сами ще се уверите в подобрението на здравето си и ще бъдете много по-бодри.

Този еликсир спокойно може да се пие като чай. Ето как да го приготвите.

Необходими са ви:
1 ч. овес
2-3 ч. прясно мляко
4-5 с.л. мед
5-6 чаши вода
Съотношението овес-вода е около 1 с.л. овес се залива с 2 ч. вода. Вари се на слаб огън за около един час, задължително захлупено под капак.

Една от най-добрите рецепти обаче е следната:

В тенджера изсипвате 1 ч. овес (семена) и заливате с 5-6 ч. вода. Оставяте да се вари докато водата изври поне на половина или се постигне гъстота като на течно желе. След като е готово го прецедете и изсипете в отварата равно количество мляко на това което ви е останало. Оставете го да заври отново и добавете 4-5 с.л. мед. Оставете да поври и не забравяйте да го разбърквате.

Полученият еликсир се пие топъл преди да е изстинал и преди да се наложи да го погрявате. Консумирайте 2-3 пъти на ден. Когато напитката свърши, може да направите отново и да изпиете още 3 дози. За качествено прочистване на организма от токсини се препоръчва курсовете да се правят по три пъти годишно – на пролет, през лятото и на есен. Надяваме се тази рецепта да ви помогне!
Важно: Ние не сме лекари и заради това е хубаво да се консултирате с такъв за приема на лечебната смес.