През зимните месеци простудата и грипа ни мъчат постоянно. Заради честите и резки промени в температурите се завъждат много вируси и бактерии, а нашият организъм става още по-податлив. Много от нас не обичат да взимат лекарства, защото всекидневно употребяваме достатъчно модифицирани храни, че да трябва да подлагаме организма си на допълнителна химия.

Ние сме ви приготвили едно лесно и бързо решение срещу кашлицата и болното гърло, които са предшественици на всякакви болести. Ако използвате този прост лек, няма да имате нужда от лекарства. А най-хубавото е, че може да се консумира и от най-малките членове на семейството.

Какво ви е необходимо:

  • 1 глава лук
  • захар

Обелете и нарежете лука на парчета (средно големи кубчета), поставете го в чаена чаша или малко бурканче. Добавете към него 3-6 с.л. захар (според размера на главата лук – след като бъде нарязан трябва да поне до половината да се покрие със захар). Оставете да престои една вечер. На следващата сутрин, захарта трябва да се е разтопила и да се е смесила със сока на лука. Полученият сироп може да се пие с помощта на лъжица. Хубаво е да се консумира често поне в началото, за да може бързо да подейства и да успокои симптомите на настинка.
Ние не сме лекари и е добре при взимането и пиенето на каквато и да е рецепта, дори и домашна да се консултирате с лекар.