Тази бабина рецепта ще ви бъде от изключителна полза. Забравете за мехлемите и кремовете от аптеки и био магазини. Тази рецепта е всичко, което ви е нужно, за да се сдобиете с мехлем, който ви помага при рани, ухапвания от комар, уморени крака и стъпала, груба кожа и т.н.

Този крем може да се използва, когато сте болни за разтривка, защото ще помогне на тялото ви да се пребори с болестта или може да се използва и просто за релаксация.

Необходими продукти:

 • 20гр. вазелин
 • 100гр. пчелен восък
 • 1-2 шепи смес от следните билки (няма нужда да ги мерите, сложете от всяка по малко и се опитайте максимално да използвате свежи билки)
 1. Мента
 2. Жълт кантарион
 3. Лавандула
 4. Лайка
 5. Невен
 6. Черен бъз
 7. Розмарин
 8. Коприва
 9. Градински чай
 10. Маточина

Начин на приготвяне:

В малка тенджера (или друг огнеупорен съд) поставете восъка и вазелина да се разтопят на водна баня, след това поставете вътре билките и разбъркайте в продължение на около 1 минута. Отстранете съда от парата, защото сместа не трябва да завира.

Оставете сместа да престои 24 часа, след което поставете отново на водна баня, за да се втечни. Прецедете през марля и съхранявайте в малки чисти кутии или бурканчета. Споделете с приятели