На всички е известно, че определени храни не бива да се смесват. Вижте с кои храни и защо не е добре да смесваме така любимите на всички пържени картофи.

Пържените картофи съдържат високи количества въглехидрати и мазнини, което е доста тежко за храносмилателната система. Според диетолозите не е полезно те да се консумират със следните продукти:

Домати – нишестето не трябва да се комбинира с кисели храни, защото те пречат то да се усвои от организма. Консумирането на картофи и домати може да доведе до проблеми с храносмилането.

Месо – ако ядете месо и картофи, тялото ви ще усвои както протеини, така и въглехидрати, но също така и мазнините, които са много тежки за храносмилателната ни система.

Хляб – хлябът също като картофите съдържа нишесте, за да може то да бъде усвоено стомахът на човек ще трябва да произведе повече стомашна киселина, която пък може да увреди мукозната му мембрана.

Алкохол – тази комбинация е двойна атака за бъбреците. Тази комбинация води до запазване на двойно повече течност в тъканите.