Емигрант от Съединени щати дари 1 МИЛИОН на родното си село в Родопите. Нека да го поздравим, а в тази кратка статия на Veselqk.com ще научите малко повече за неговата история. Големия Дарител се казва Васил Байрактаров, той е емигрант от 22 години живее и работи в Чикаго.
Той е от родопското село Црънча. Самото село се намира в планински район в югозападната част на Родопите, на 18 километра южно от град Доспат и на 30 километра югоизточно от град Гоце Делчев. То попада в историко-географската област Чеч.

Дарителя прави парк в селото. Паркът е изграден върху собствен имот на Васил Байрактаров и се простира върху площ от 6 декара. Намира се на около 400 метра от края на Црънча по посока Скалето. В него има построена чешма с четири чучури, мини футболно игрище с изкуствена трева, стадион за волейбол и тенис. И много други неща за хората на село – като ще избройм, че има 30 квадратни метра, детска площадка, барбекю с лятна и зимна част и други.

Кметът на Црънча – Недко Хаджиев споделя следното: „Васил реши да направи и остави нещо трайно в родното си село. Идеята се роди преди около година“. 46-годишният Васил Байрактаров е роден, израснал е и е учил в селото, като дори по постоянен адрес все още се води жител на родопското село. Нека да го поздравим за доброто дело, нека имаме повече хора като Васил Байрактаров! Успешни и с големи Сърца!