Цанка Палова е майка на 13 деца – 5 момичета и 8 момчета. От 6 години семейството живее в град Гурково. Многолюдната фамилия преди живеела в родното село на Цанка – Кънчево, край Казанлък.

След множество репортажи, разказващи историята на семейството, те били поканени от бизнесмен, собственик на голямо предприятие в Гурково, да живеят в неговия дом – три етажна къща. Той осигурил и работа във фирмата на бащата – 50-годишния Иван Палов. Голямата й дъщеря Елена е омъжена и има момиченце и живее отделно със съпруга си, а в Кънчево останали най-големите синове на семейството – Николай и Мариан, които и до днес заделят от заплатите си и помагат на семейството си финансово.

47-годишната Цанка споделя, че в момента семейството се издържа с 1300 лв. на месец – от заплата на Иван и детски. С изключение на най-малките им близначки – Николета и Ивана, които са на 7 години, всички останали деца ходят на училище. 18-годишният Христо е в 11 клас и мечтае да учи за Ай Ти специалист, като разчита на обещанието гурковския кмет – Иван Иванов, че ако бъде приет като студент, общината ще му отпусне стипендия. За последно получили пари от обществена институция, когато се родили близначките – 400лв., а според закона момичетата имат право на по 13лв. детски месечно. Сами можете да сметнете за каква смешна сума става въпрос.

Цанка и Иван искали да довършат дарената им къща, но най-малкия им син Димитър се разболял миналата година (камъни в бъбреците) и се наложило да го оперират в Пирогов. Семейството похарчило нищожните си спестявания за лечението му, но Слава Богу поне детето вече е здраво и отново ходи на училище. Притесняват се сега от къде да вземат пари за дърва за вече започналата зима.

Цанка не моли за подаяния, тя споделя, че ако има добри хора, които искат да им помогнат – няма да откаже подкрепата им за тока и дървата. За останалото, казва че както са се справяли досега, така ще се справят и занапред.