Майка не можа да повярва, че ги гледам в саксия: Вместо от магазина си ги бера от терасата. В тази кратка статия ще научите полезна информация за отглеждането на боровинки и един много интересен видеоклип. Отглеждането на боровинки в саксия в домашни условия на терасата може да бъде успешно, ако се вземат под внимание определени условия и грижи. Ето няколко стъпки, които можете да следвате:

Изберете подходяща саксия: Изберете саксия с добра дренажна система, която да позволява излишната вода да се оттича. Боровинките предпочитат кисело почвено pH, така че може да използвате почва за азалеи или специално приготвена почва за киселина-любящи растения.

Място на отглеждане: Изберете място на терасата, където растението ще получава пълно слънце или полу-сенчести условия. Боровинките обичат слънцето, но могат да пострадат от прекомерна горещина, затова е важно да осигурите леко укритие от слънцето по време на най-горещите часове.

Поливане: Редовно поливайте боровинките, така че почвата да бъде влажна, но не пренаситена с вода. Избягвайте натрупването на вода в саксията, което може да доведе до гниене на корените. Боровинките предпочитат постоянна влага, затова е важно да ги поливате редовно.

Киселина: Боровинките се нуждаят от кисела почва, затова може да добавите киселинен компост или удобрения, специално предназначени за боровинки. Те могат да ви помогнат да поддържате оптималния pH на почвата.

Зимно укритие: В зависимост от климата на вашата област, може да е необходимо да предоставите зимно укритие на боровинките. Покрийте саксията с паяжина или специално зимно покривало, за да предпазите растението от студ и вятър.

Размножаване: Боровинките могат да се размножават чрез семена или чрез размножаване на разсад. Можете да закупите боровинкови разсади от градинарски център или да ги развивате сами от семена.

Следвайки тези основни указания, трябва да можете да отгледате боровинка в саксия на вашата тераса. Важно е да бъдете внимателни и да наблюдавате растението за всякакви проблеми или необходимост от корекции в грижите. Надяваме се тази статия от Veselqk.com да Ви е полезна и интересна – ето и видеоклипа за който говорихме в началото на тази статия:

Споделете с приятели: