Днес от екипа на veselqk.com ще ви разкажем една интересна история за приятелството и образованието. На вечеря се събира група стари приятели, сред които е и главен изпълнителен директор. Човек с доста възможности и самочувствие, той изразява съмненията си за полезността на учителите и пита Бони, една от приятелите им, какво наистина прави като учител.
Бони обяснява, че мотивира децата да учат усилено, дори да добавя плюсове към лоши оценки, за да ги подкрепи. Тя също така споделя, че налага тишина в класа и трудността да убеди учениците да бъдат спокойни в продължение на 40 минути.

Тогава тя се обръща към всички на масата и им разказа, че учи децата да бъдат любопитни, да задават въпроси, да се извиняват и да уважават себе си и другите. Тя ги учи да пишат и четат, да разчитат на ума си и да се чувстват в безопасност в класната стая. В заключение, тя ги подготвя да развият своите таланти и да бъдат успешни в живота.
Бони кани главния изпълнителен директор да сподели какво прави в своята професия, но той дори не можеше да отговори.

Историята ни учи да учим децата си да бъдат щастливи и да ценят стойностите над материалните неща. Споделете тази поучителна история.