Елена Зайцева е известен билкар, който се занимава с билкови лекарства от съвсем ранна възраст. Няма билка, за която тя да не знае и да не може да приложи в лечение.

Вижте кои корени на растения могат да ви помогнат изключително много и как да ги приготвите.

  1. Корен на пшеница (пшенична трева)

Коренът от пшенична трева е вид плевел, който можете да намерите във всяка зеленчукова градина. Изфузията или отварата от корена на тази трева се прилага успешно при отоци, възпаление на пикочния мехур, белодробни и чревни заболявания, рак на яйчниците, диабет, камъни в бъбреците и жлъчката. Той е също така и чудесно обезболяващо при наличие на подагра, артрит или ревматизъм.

  1. Корен от глухарче

Този вид билка помага при анемия, лечение при заболявания на ставите, рак на стомаха и черния дроб, възпалени лимфни възли и др.

  1. Корен на репей

Билкарката твърди, че този корен лекува всички ракови заболявания. Той е полезен и при бронхит, синус, диабет, лекува ставите, сърцето и кръвоносните съдове. Той разбива камъни в бъбреците и възстановява кожата от изгаряния, лупус еритематозус, екземи, гнойни рани и дори лекува косопада. Само за 2-3 месеца можете да се излекувате и от хепатит С.

Начин на приготвяне:

1 с.л. сухи настъргани корени (от съответното растение) се попарва с 2 ч.ч. вряла вода. Варете за около 10 минути на предварително силно загрят котлон, след което оставете да престои около 2 часа. Консумирайте 3 пъти на ден по ½ с.л. около 15 мин. преди хранене. Надяваме се да сме ви били полезни!