Питаме: Искате ли безусловен базов доход? В няколко държави вече има такава политика, да се дава безусловен базов доход на определени хора и се следи какво правят с живота си. На кратко целта е да обезпечават материалното съществуване на всеки човек и възможността да участва в обществото без да ходи на работа, и да се види дали тогава какво би правил той/тя.
В следващите редове ще получите още малко информация и линк към сайт с много повече информация къде се прилага успешно безусловният основен доход.

На кратко можем да кажем, че безусловният основен доход (БОД) не замества социалната държава, а по-скоро я допълва и я преобразува от компенсаторна в еманципационна социална държава. Ние от Veselqk.com се интересуваме от мнението на всеки, споделете, ако Ви дават 1000лв на месец безусловен основен доход в България бихте ли го приели и отказали да ходите на работа?
Повече информация за БОД на този линк:
https://europa.eu/citizens-initiative/initiatives/details/2020/000003_bg
Предполагаме, ще има хора който взимат повече от тази сума и обичат работата си, но други пък ще са на минималната работна заплата или пък са на място което не им е на сърце.Пишете направо под статията своят коментар!