Вижте как да направите вкусна, сочна и бухнала баница. Гарантираме ви, че ще бъде изключително пухкава и ще се хареса на всички! Тайната е в сместа, с която да намажете баницата!

Необходими продукти за баницата:
2 яйца
300гр. сирене
500гр. кори за баница
Сол, олио

За намазване:
3 яйца
1п. суха мая
2к.ч. олио
4к.ч. прясно мляко
Захар, сол
Брашно за палачинки

Начин на приготвяне:
Разтворете маята в малко топла вода, добавете към нея солта (щипка) и захарта. След като шупне, смесете с яйцата, млякото, брашното и олиото и разбъркайте добре с миксер. Полученото тесто трябва да е с консистенцията на паланчинковото (течно) – това е сместа за намазване.

За плънката:
Разбийте яйцата и смесете със сол на вкус и добавете натрошеното сирене. Вземете една кора и я намажете със сместа за намазване, поставете друга кора и намажете отново, след което поставете третата и намажете обилно отново със сместа. На последната кора сложете от плънката със сирене. Леко прегънете краищата на кората, за да не изтече плънката, след което навийте на руло. Поставете получените рула в намазнена тава и печете на 220° за 35-40 минути, докато баницата се изпече и зачерви добре. Воала – вашата баница е готова! Споделете тази рецепта с вашите близки и приятели!