С тази рецепта ще спрете кашлицата в домашни условия. Рецептата може да се каже, че е био защото няма да купувате някаква химия на прах. Много е проста, самата рецепта е само от няколко неща: Вода, Банани и Пчелен мед

Сами се досещате, че пчелния мед е хубаво да бъде колкото се може по – качествен, но вече сами си преценявате от къде и да ли имате възможност да вземете от пчелар. Ние не смятаме, че има нужда да Ви споделяме информация, колко е полезен домашния пчелен мед и какви ползи имат бананите и водата. Решихме да минем направо към рецептата:

Изберете съд и сложете 400 мл вода, след това я загрейте до кипване. Спрете котлона или това на което нагрявате водата. Сега е ред да подготвите два зрели банана, целта е да станат на каша, може да ги намачкате с нещо или да използвате машина за тази цел. Получената бананова каша се слага в кипналата вода и се разбърква внимателно, целта е да се получи еднородна смес. И остана още малко, да оставите сместа да се охлади, тогава ще добавите към нея 2 с.л. пчелен мед ( би било добре ако е липов ) и започвате да бъркате сместа старателно.

Приемате сместа по – следния начин : От 3 до 4 пъти дневно, половин час преди хранене или след. По 1-2 супени лъжици за възрастни. Не се препоръчва да се дава на бебета до 1 година.
До 1 ден трябва да получите облекчение и кашлицата да спре или поне да намалее. Може да взимате лека 1 седмица, но не повече.
Важно: Ние не сме лекари и заради това е хубаво да се консултирате с такъв за приема на лечебната смес.