Баба Калина е родена през далечната 1910г. в с. Вардим. В Свищов се премества със семейството си през 1956г.

Животът й не е бил лесен – на годинка остава сираче, съдба която и съпругът й Йордан споделя, но трудолюбието й било пословично. Заедно с мъжа си, цял живот се занимавала със земеделие – обработвали над 100дка земя. Казва, че целият й живот е преминал в труд, не е бил лесен, но е бил щастлив. Видяла е и хубаво и лошо. Със съпруга й имали 4 деца, а той цял живот й е бил опора, баба Калина не пропуска да отбележи, че никога не е вдигал ръка срещу нея или да е казвал тежка дума.

Никога не е лежала в болница, не е пила лекарства, не е носила очила. Има си едно правило, което стриктно спазва – да не преяжда никога, но и не пази диети. Казва, че дава на душата си това, което иска. Разбира всичко, което я питаш и отговаря бавно и спокойно на въпросите.

Радва се на децата си, 8 внука, 15 правнука и 2 праправнука.

Радва се на живота си такъв, какъвто е, а благодарение на кмета на Станислав Благов, има личен асистент, който да й помага. Сама обаче се храни и обслужва тоалета си. Казва, че й липсват разходките, защото краката вече не я държат.

Изпраща гостите си със следните думи „Каквото е станало, станало. Човек трябва да мисли напред. Моя живот няма кой да го стигне. Обичайте се, уважавайте се, защото втори живот няма!“