Баба Цветана Гуджева е най-възрастната жителка на пловдивското село Труд. Столетницата обича да чете книги, а напоследък предпочита вестници и издания от домашната библиотека на децата. Обича да чете на двора – на слънчева светлина като по този начин е запазила бистрия си ум.

Винаги е с Библията и обича да чете книгите на Ванга. Доскоро тя рецитирала молитвата „Отче наш“ на френски и брояла на същия език, въпреки че учила само до трети клас.

Започнала да работи на 5-годишна възраст и така докато навършила 65 години, когато останала в къщи, за да гледа внуците и правнуците си. Похапва си от всичко по малко и до ден днешен, не спазва диети, но стриктно спазва постите по празниците – Великден, Коледа, сряда, петък. Не пие алкохол, само по 1 пръст мента по празници.

Никой от внуците й не я виждал ядосана, описват я като добродушна и състрадателна, а тази година тя ще навърши 101 години на 23ти юли.

Баба Цветана ни съветва – „Спазвай десетте Божи заповеди. Не се гневи и бъди добър човек. Уважавай родителите си, за да имаш дълъг живот.“

Нека й пожелаем здраве и щастие!