Всички сме слушали песните на този невероятен дует – Ал Бано и Ромина Пауър. Те са италиански поп музикален състав, който е формиран през 1975г. Двамата се запознават в Италия, когато Ромина е само ученичка. Двамата се влюбват лудо и се женят през 1970г. като няколко години по-късно започват и да пеят заедно.

Двамата участват заедно на конкурса Евровизия два пъти, като всеки път достигат до 7мо място. Сред репертоара им песни на италиански, испански и френски език. В периода 1967-1984г. заснемат 7 филма базирани на техни песни.

Двамата изпълнители имат 4 деца – 3 момичета и 1 момче. За огромно съжаление на публиката и всички техни фенове, през 1999г. те се развеждат и прекъсват всякакви контакти – 5 години, след като най-голямата им дъщеря, Иления Каризи, изчезва безследно в Ню Орлиънс. И до днес тя не е открита и родители й не знаят какво се е случило с нея.

През 2013г. дуетът подновява съвместната си творческа дейност, което може само да ни радва. Нека заедно се насладим на тази тяхна песен!