Когато ви ужили пчела, оса или стършел просто направете това. Лятото е време за почивка и пътувания, но също и време за насекоми. Внимавайте, защото ухапванията могат да се случат. Ако сте ухапани, е важно да знаете каква първа помощ да предоставите. Пиенето на вода е ключово, за да намалите токсичната реакция, а студен компрес и сода за хляб могат да помогнат с подуването.

За отстраняване на отровата, използвайте бучка навлажнена захар или антихистамин, разбра екипа на veselqk.com.. За облекчаване на болката и подуването, можете да приложите компрес с вода, оцет или алкохол. Лимоновият сок или тинктурата с водка също са ефективни. Ползвайте също плодове, зеленчуци като половин парче лук, домат, чесън, ябълка или намачкани листа от магданоз.

Ако имате аптечка, използвайте валидол, като намокрите таблетката и намажете ухапаното или Фенистил гел. Живовлякът и невенът също са полезни при ухапвания от насекоми. Ако излизате на открито, носете необходимите средства за първа помощ. Споделете с вашите приятели!