32-годишен търсач на природни богатства от Канада възкресява вековна селска къща в България. Екипа на Veselqk.com с радост прави тази интересна статия, поне ние така мислим. 32-годишният мъж, на име Флориан, който притежава далечна румънска наследственост, решава след дълги години на световни пътешествия да се устреми в едно малко село в България, благодарение на запознанство по автостоп. Флориан, който има разнообразен опит в работа като чистач на тоалетни, сервитьор, барман и други, завършва Висшето военноморско училище и след това се поддава на страстта си към световните пътешествия.

През последната година, Флориан работи в Канада, занимавайки се с проучване и добиване на подземни изкопаеми, като мед, никел и минерали. Работата му включва сложна техника и дълги 12-часови смени. Въпреки успешната кариера в Канада, Флориан се вдъхновява да се установи на село след разговор със свой приятел.

Този приятел му разказва за Мусина, малко село в България, и този момент става началото на нова глава в живота на Флориан. Той успява да намери подходящ имот в селото и сключва сделка, ставайки собственик на старинна къща. Флориан се предава на ремонтните работи, като се стреми да запази автентичността на къщата и я направи уютна. В момента, той живее в скромни условия, създавайки свое собствено място за живеене, като се грижи сам за различни аспекти на обитаването си.

Флориан наслаждава на „скотски условия на живот“ и се грижи за ремонта на къщата собственоръчно, като включва монтиране на бойлер, слагане на гипсокартон, борба с мишки и други задачи. Той има планове да създаде по-комфортни условия и да си направи хамак. Сега готви с помощта на котлон и често приготвя пържени картофи за закуска и други ястия.